ШВИДКА РОЗРОБКА ДОДАТКІВ
Rapid Application Development (RAD)


 
  Анотація   Лекції

 
 
АНОТАЦІЯ

RAD (від англ. rapid application development - швидка розробка додатків) - концепція організації технологічного процесу розробки програмних продуктів, орієнтована на максимально швидке отримання результату в умовах сильних обмежень за термінами та бюджетом та нечітко визначених вимог до продукту.

Традиційно організація розробки технічних систем можа представити наступною схемою проектних процесів:

Звичайно аналіз, моделювання та проектування на верхніх рівнях схеми проектних процесів виконується спеціалістами дуже високого рівня. Автоматизація таких робот сьогодні (як правило, для простих систем) підтримується алгоритмічними мовами UML та SysUML, що застосовуються в складі систем IBM Rational Rose та IBM Rational Rhapsody для функціонально моделювання. Для математичного аналізу та моделювання можна наприклад застосовувати систему MATLAB.

Для проектних процесів рівня "реалізація" зазвичай застосовують такі системи як наприклад, Embercadero RAD Studio (програмування) або MultiSim (електроніка). Такі системи надають проектантам вже достатній рівень сервісу та фунціональності та можуть розглядатися як рекомендований інструмент.

На даній сторінці ми приділимо основну увагу автоматизації розробки програм. Звичайно опановувати таку систему як Embercadero RAD Studio дуже і дуже не просто, та, якщо пригадати що першою професійною RAD системою була система Delphi ver.7, ситуація значно спрощується. Основна ідея, наведених нижче, восьми лекцій полягає в тому, що опанувати Delphi 7 достатньо просто, але це, зазвичай, достатньо для розробки програм середньої професійної складності. Як приклади, можна важати програми, що створюються в процесі цих лекцій, так і багато інших програм, що представлені на сторінці Delphi.

 
 

Нижче наведені копії екрану для програм, які розглядаються в матеріалі лекцій.

Простий калькулятор

Простий графічний редактор

Спираючись на приклади, що наведені до лекцій, ви зможете самостійно створювати необхідні вам інструменти розрахунків в складі ваших засобів автоматизації роботи.

 
 

  До меню сторінки

 
 
Лекції
Rapid Application Development (RAD)
 
Вступна лекція
 
Лекція 1
 
Лекція 2
 
Лекція 3
 
   
Лекція 4
 
Лекція 5
 
Лекція 6
 
Лекція 7
 

 
 
  До меню сторінки